Inspiration til når din have skal indrettes

Det er ved at være sommer: Solen står højere på himlen, fuglene synger, og vejret er blevet markant varmere og mere stabilt end det var for blot en måned siden. Måske får du også som mange andre en lyst og en energi til at indrette din have, der vokser i takt med planterne? Måske er du allerede gået i gang, men mangler lige de sidste detaljer, og du er simpelthen løbet tør for idéer? Herunder kan du få inspiration til de små ting man ikke tænker over, og som kan være hyggelige i en have.

Stier og indkørsler

Er du heldig at bo i et hus, eller har du en have hvor du kan gå direkte til din opgang eller din garage, så kan du med fordel investere i en sti. Det er en super praktisk tilføjelse til din have, og det sættet et præg om at der er blevet tænkt over hvordan du har indrettet den. Der er mange forskellige stier at vælge i mellem – lige fra græsgange til indkørsler til stier der snor sig omkring nogle bed. Du kan også selv designe din gangsti med lanterner eller indrammet af vilde blomster. Hvis du mangler en god stærk belægning, kan du med fordel bruge fliser. De giver et kønt og rustikt udseende midt i alt det grønne, og de er nemme at vedligeholde – du skal bare bruge noget ordentligt flisesand og så er det ellers bare om at komme i gang.

Nye slags planter

En utrolig undervurderet og hyggelig hobby er at passe planter. Man kan få alt fra et blomsterbed og en græsmark du kun behøver vande lidt og slå en gang om ugen, til store buske og træer med alverdens blomster og frugter. Her er det også oplagt at eksperimentere med noget nyt liv. Der er mange steder du kan få inspiration til nye planter du kan prøve kræfter med, og måske får du endda lyst til at prøve noget helt skørt som en ananasplante eller en mimose der bevæger sig når man rører den. Unikke planter og blomster er helt klart noget vennerne i din omgangskreds vil tale om, og så kræver det ikke meget mere end lidt tid, kærlighed, og lysten til at eksperimentere med noget nyt.

Sjov og spas

Nu er det jo sådan, at det er din have, og derfor er det en oplagt mulighed for at sætte dit eget præg på den. En tilførsel som mange ikke overvejer fordi det kan virke en smule prangende til at starte med, er et lille monument eller en sjov ting der gør din have til din. Det behøver ikke nødvendigvis være et svanespringvand eller en stor kerub med englevinger. Det kan også være en lille dam, nogle unikke havemøbler eller en rislende bæk med en vandmølle. Hvis du virkelig gerne vil sætte dit eget præg på haven, kan du også investere i et minigolfsæt eller et legehus til ungerne, som I kan bygge sammen. Mulighederne er uendelige, for det er kun din fantasi der sætter grænser.