Hvordan vælger du det rigtige gulv?

Mulighederne er mange og udvalget et stort, når du står og skal have et nyt gulv. Så hvordan sikrer du, at du vælger det rigtige gulv? Det får du nogle tips til her. Gulve fra flottegulve findes i mange forskellige prisklasser, så du får et stort udvalg uanset om budgettet er stort eller lille.

For at sikre at du får valgt det gulv, der er det helt rette for dig, så kan du med fordel stille dig selv en række spørgsmål, som kan hjælpe dig med valget.

Skal gulvet anvendes til erhvervs- eller kommercielle formål?

Når du skal købe nyt gulv er det vigtigt at skelne mellem et gulv til den private bolig og et gulv, som skal anvendes til erhverv. Stort set alle gulve vil kunne lægges i den private bolig, men skal gulvet derimod anvendes til erhverv, så er det vigtig at du sikrer dig, at gulvet er egnet til erhvervsbrug. Hvilket særligt betyder, at du skal vælge et gulv med en slidstyrke, der gør, at gulvet kan klare den ekstra slitage det vil blive udsat for.

Det er også vigtigt at huske, at hvis du anvender din private bolig til erhverv, så skal du vælge et gulv, der er egnet til erhverv.

Ved mange gulve er der i øvrigt forskel på hvor lang garantien er i forhold til om gulvet lægges i en privat bolig eller anvendes til erhverv.

Hvor skal gulvet ligge?

Hvilke gulve, der er et godt valg afhænger også af, hvor i boligen gulvet skal lægges. Skal gulvet lægges i badeværelset skal det opfylde en række lovkrav. Skal gulvet lægges i køkkenet, bryggerset og entreen så skal det kunne tåle at blive vådt. Gulve der lægges i gangarealer skal kunne klare en del slid. Til gengæld stilles der knap så mange krav til gulve, som lægges i stuen, værelser og soveværelset.

Skal gulvet lægges i rum med højt til loftet, så kan det være en god ide at vælge et gulv, der er lyddæmpende og kan anvendes som akustikgulv.

Hvem bor i boligen?

Hvor mange og hvem der bor i boligen er også vigtigt i forhold til hvor meget gulvet vil blive slidt. Er der eksempelvis børn og kæledyr som katte og hunde i boligen, så vil gulvet ofte blive slidt mere end hvis der ikke er.

Hvem skal lægge gulvet?

Mange moderne gulve har kliksystem og er derfor lette at lægge også, hvis du ikke har den store erfaring med gulvlægning. Gulve uden kliksystem samt tæpper og vinyler, der skal fuldlimes til undergulvet er derimod besværlige selv at håndtere og her kan du med fordel overveje at få professionel hjælp.

Hvor meget tid er du villig til at bruge på gulvet?

Trægulve og især de olierede kræver en del pleje, så vælger du et trægulv skal du være forberedt på at bruge en del tid på dit gulv. Laminat og vinylgulve er mindre plejekrævende og vælger du keramiske klinker, så skal gulvet bare støvsuges og/eller vaskes en gang imellem.

Hvordan skal gulvet se ud?

Når du har fundet ud af hvilke gulvtyper der lever op til dine behov, så er det selvfølgelig også vigtigt at vælge et gulv, som du synes er pænt og som passer ind i den indretningsstil art som du har valgt. Det er vigtigt både at vælge et gulv, som du synes er pænt nu, men som du heller ikke kommer til at blive træt af at se på, da gulve ikke er noget man skifter hvert eller hvert andet år.

Hvad er dit budget?

Endeligt er det en god ide nøje at overveje, hvad gulvet må koste og så at se på gulve, der kan købes på dit budget. På den måde undgår du at blive skuffet, hvis du falder for et gulv og så ikke har råd til det.