Bør du vælge polyurethangulve eller epoxygulve?

Til erhverv såsom på lagre og kontorer samt i private værksteder og i garager, er det vigtigt at være påpasselig med de materialer, der anvendes til for eksempel gulve. Sådanne steder udsættes gulvene nemlig ofte for en meget stor belastning fra for eksempel tunge køretøjer eller blot masser af slid, hvorfor de hurtigt kan blive både triste og kedelige at se på.

Heldigvis findes der nogle gulvtyper, der er mere slidstærke og vedligeholdelsesfri end andre, hvorfor det ofte er enten polyurethangulve eller epoxuygylve, der vælges til sådanne områder.

Men hvilket bør du vælge?

Det moderne valg

Polyurethangulve bliver mere og mere populære at bruge i de private hjem, men også på især kontorer synes de fordelagtige. Her er der tale om et gulv, der føles blødere at gå på, hvorfor det er godt på steder, hvor man går meget rundt, står meget op eller i familier, hvor for eksempel børn leger på gulvet. Polyurethangulve har nemlig stødabsorberende egenskaber.

Derudover er der tale om et vedligeholdelsesfrit gulv, hvorfor det er let at rengøre og altid praktisk at få lagt. Det er desuden moderne og stilrent at se på med sin sarte nuance, og derfor kan det forenes med stilen i ethvert rum.

Populært i erhvervslivet

Epoxygulve er mere populære til erhvervsmæssige formål. Her er der nemlig tale om det måske mest slidstærke materiale til gulve, hvorfor det ofte ses anvendt i for eksempel værksteder og produktionshaller. Gulvet kan modstå en meget stor belastning.

Dog er der også flere, der er begyndt at anvende epoxygulve i private kældre og garager for at opnå samme slidstærke fordel og samtidig kunne nyde godt af de vedligeholdelsesfri egenskaber. Epoxy er nemlig lige så let at rengøre som polyurethan.

Der findes et bredt udvalg af farver på epoxy. Derfor kan du opnå præcis det udtryk, du ønsker med dette materiale.