Få et grønt tag over hovedet

Det er ikke kun i overført betydning, at det er godt at vælge grønt. Du kan, helt bogstaveligt, også vælge at bygge dit hjem med grønne løsninger. Hvis du drømmer om et hus der både er bæredygtigt og anderledes, så er dit tag faktisk en oplagt mulighed for at skabe nogle positive forandringer. Grønne tage er nemlig både utroligt smukke og har en lang række gode fordele.

Hvad er et sedumtag?

Sedumtage er en anderledes type tag, hvor du bruger græs og beplantning på taget i stedet for eksempelvis teglsten. Det bliver også nogle gange kaldt sedumbakker, men funktionen og udtrykket er det samme. Du vil typisk se dem med almindeligt græs eller med stenurter. Stenurter hedder på latin sedum og det er der navnet kommer fra helt oprindeligt.

Et par gode huskeregler

Hvis du gerne vil have et grønt tag på dit hjem er der godt nyt – det er faktisk overraskende nemt at installeret. De fleste vælger at få en professionel til at klare det, men du kan faktisk også sagtens selv give dig i kast med projektet. Der er dog et par gode tip du med fordel kan skrive dig bag øret.

  • Grønne tage kræver at dit tag er helt vandtæt. Tagpap plejer at være et godt underlag, der både er vandtæt og som mange allerede har som deres tag i dag.

  • Du skal have en godkendt tagmembran installeret, før du kan give dig i kast med et grønt tag.

Hvad enten du vælger græs eller urter på dit tag, så er det en rigtig fin løsning på sigt. De fleste grønne tage har nemlig en levetid på op til 40 år og der er ikke særlig store krav til vedligeholdelse. Både græs og stenurter passer nemlig sig selv, blandt andet ved hjælp af den nedbør der falder i løbet af året.